Witlofsalade met (bloed)sinaasappel

Posted 6 april 2012 by Joyce

Wat zit er in?

  • 600 grams witlof
  • 1 Bloedsinaasappel
  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel mayonaise (liefst biologische)
  • 1 Appel
  • 1 rode of oranje paprika
  • 1 gele paprika

Bereiden

Gerecht voor 4 personen

Grill de kipfilet doe na het grillen iets zout en peper erover. Snij vervolgens de kipfilet in stukjes en laat deze afkoelen. Snij de witlof door het midden en verwijder het meeste van het hart. Snij de witlof vervolgens in dunne reepjes. Was de witlof en indien mogelijk even door de slacentrifuge, of droog de witlof goed af. Schil de (bloed)sinaasappel en snij deze in stukjes. Schil de appel en snij deze ook in kleine stukjes meng dit alvast met de (bloed)sinaasappel om verkleuring te voorkomen. Was de paprika’s goed en droog ze af, verwijder vervolgens de pitjes en het steeltje en snij de paprika in kleine stukjes. Doe alles in een mooie grote schaal doe er een eetlepel mayonaise bij (hoeft echt niet meer te zijn) en meng dit alles goed.

Je kan het zo eten of met rijst maar ook met aardappeltjes.

Tip: Voeg ook eens klein beetje belegen kaas in hele kleine blokjes toe.

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.