Carpaccio met een iets romige bloedsinaasappeldressing

Wat zit er in?

  • 250 grams rundercarpaccio of 4 eenpersoonsporties à 60 gram
  • 1/2 (bloed)sinaasappel
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 1/2 eetlepels eetlepel mayonaise, liefst zonder E nummers of zelfgemaakte
  • 1 theelepel sesamolie
  • zwarte peper

Bereiden

Dit kan je al voorbereiden:

Snij de bosuitjes in klein dunne ringetjes, boen de schil van de bloedsinaasappel goed schoon en droog deze af. Rasp met een fijne rasp wat van de schil voldoende voor een ½ theelepel. Pers de ½ bloedsinaasappel uit. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.

Klop de dressing van ½ theelepel sinaasappelschil rasp, 2 eetlepels bloedsinaasappelsap, mayonaise, sesamolie en iets zwarte peper.

 

Bereiding ca 15 minuten van te voren:
Carpaccio op borden uitspreiden en in ca. 15 minuten op kamertemperatuur laten komen.

Vlak voor het opdienen:
Doe de dressing over carpaccio. Strooi de pijnboompitjes en bosuitjes over de carpaccio.

Naar smaak, versgemalen zwarte peper er overheen

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.